Tarifime gelince,
Orta boy bir lahanın çeyreği,bir büyük kereviz ( yeşill yaprakları varsa onlarıda ekliyorum), bir ya da iki havuç ,büyük bir sogan, eğer pazardan pırasa almışsam yeşil kısımları,bir iki diş sarmısak,2 adet et bulyon (doğru olan kemikli et) .Asıl tarifte patateste var ama ben kullanımyorum.Patatesli bir yemek ertesi güne kaldığı zaman değişik bir tat bırakıyor ve hiç hosuma gitmiyor ,bu yüzden kullanmıyorum.
Tüm malzemeyi sırasıla düdüklünün icine koyuyorum, üzerine 1 parmak cıkacak kadar su dolduruyorum,üzerine 1 kasık sıvı yag ilave edip 10 dakika (düdük sesinden sonra) pişiriyorum.
Süre dolup tencerenin kapağını actıktan sonra doğrayıcıyla(blender ) karıstırıp üzerine kuru nane yada tarhın atıyorum.
Bu ölçüler de 6-8 porsiyon çıkar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder